Skillnaden Mellan Nivå II Och Nivå IIIa Rustning

En person iförd en taktisk väst med en MOLLE-system som är fäst med flera förvaringsfickor och tillbehör.

När du köper kroppsskydd är det viktigt att känna till skillnaden mellan olika typer på grund av det stora utbudet som finns tillgängligt. Att välja mellan kroppsskydd kan vara enkelt om du vet vad du behöver. Storleken, formen och skyddet är alla viktiga faktorer som bestämmer ditt köp.

Nivå II och nivå IIIa är två av de mest populära typerna av kroppsskydd, men vad är skillnaden?

Båda typer av skydd är vanligtvis mjuka och tillverkade av vävda material, även om nivå III-skydd också kan komma med en hård platta. Trots dessa likheter skiljer sig de två nivåerna mycket åt. Nivå III-skydd är mycket starkare än nivå II. Det kan skydda bäraren från flera rundor från en handeldsvapen samt kulsprutepistolrundor. Nivå II-skydd kan också skydda bäraren från kulor och testas främst mot .357 Magnum-kulan. Medan nivå IIIa-skydd är utformat för att stoppa .44 Magnum-kulor.

Nivå IIIa-skydd skyddar vanligtvis bäraren från vissa tunga vapen. Men vissa nivå IIIa-skydd kan faktiskt minska risken för kniv- och stickskador också, men detta beror på kroppsskyddets tyg och kan skilja sig mellan varje produkt. SWAT-team och vissa militärmedlemmar är mest sannolikt att bära den här typen av kroppsskydd.

Trots sin höga skyddsnivå är nivå IIIa-skydd ofta för tungt för daglig användning av vissa yrken, som polis eller säkerhetspersonal. Det är ett tjockt skydd och är utformat för en kraftfull batteridriven enhet (BFD). Därför är nivå IIIa bättre lämpad för dem som kan stöta på en allvarlig hotbild.

Däremot är nivå II-skydd bättre lämpad för säkerhet eller polis eftersom den är lättare och ger bäraren större rörlighet. Även om militären sällan använder nivå II är det inte ett svagt kroppsskydd. Faktum är att skyddet är mer än tillräckligt för att skydda bäraren från gatuvåld eller 9mm handeldvapen. Det här kroppsskyddet ger det idealiska skyddet samtidigt som det är lätt. Det är lätt att springa i, särskilt i snabba situationer. Förstagångsköpare köper vanligtvis den här typen av kroppsskydd.

SafeGuard Clothing erbjuder emellertid ett brett utbud av kroppsskydd och erbjuder till och med ett lättviktigt Level IIIa-skydd - en produkt som inte alltid ses. Detta är idealiskt för polis eller säkerhetspersonal som vill ha mer tungt skydd men i en lättviktig stil. Produkten gör det möjligt för bäraren att skyddas från mer allvarliga hot samtidigt som den ger stor rörlighet.

Vid köp av kroppsskydd köper kunderna ofta en bärare tillsammans med skyddet. Bärarna levereras med ett MOLLE-system och gör det möjligt för bäraren att ha en hård ballistisk platta under skyddet för extra skydd. Bärarna är lätta att ta på och av och är extremt lätta.

Innan du använder något av dessa kroppsskydd, fråga dig själv vilka dina behov är och vilken skyddsnivå du behöver.