Olika typer av kroppsskydd

Olika typer av kroppsskydd

Att ha rätt skydd kan betyda skillnaden mellan att kunna gå hem till sin familj hel och frisk eller att inte komma ur en situation med livet I behåll. Det är viktigt att vara säker på att du bär en skyddsväst som är lämplig för den situation som du går in i. För att vara säker på att du har rätt kroppsskydd, måste du ta dig tid att lära dig om olika typer av skyddsvästar som finns tillgängliga för dig. Alla kroppsskydd ger inte samma skydd och det är viktigt att vara säker på att du har den skyddsnivå som du behöver för att hålla så säker som möjligt.

Knivsäkra västar av aramid

Om du kommer i nära kontakt med farliga individer, kanske du vill välja en kniv- och sticksäker väst. Denna typ av skyddsväst bärs vanligen av väktare som arbetar i fängelser eller häkten. Det är också vanligt att de bärs av säkerhetsvakter som arbetar i entréerna till klubbar, barer eller konserter. De kniv- och stickresistenta västarna skyddar från sticksår som vanligen orsakas genom användning av vassa föremål. Många gör misstaget att tro att bara knivar används för att hugga någon. Verktyg, trasiga flaskor och även ispikar kan användas som dödliga vapen om de hamnar i fel händer. Det är viktigt för dig att försäkra dig om att du har på dig en knivsäker väst om du kommer att stå inför en närkontaktssituation. Vissa västar innehåller både ballistiska och knivresistenta skydd. De kommer att ge dig skydd från de flesta handeldvapen samt stick- och skärsår orsakade av vassa föremål.

Skydd mot gevärskulor

Gevärsbeständiga skyddsvästar används vanligtvis av personer som riskerar att hamna i situationer där risken för allvarliga överfall är hög. Om du arbetar på ett jobb där du kan komma i kontakt med tung ammunition såsom gevärskulor, kan denna typ av kroppsskydd vara ett bra alternativ för dig. Det kommer att ge dig det skydd du behöver för att förbli säker när du hamnar under tunga anfall. Gevärsbeständiga skyddsvästar kan vara lite besvärliga på grund av sin vikt är därmed idealiska att bära när det inte krävs en massa manövrering.

Mjuka skyddsvästar av aramid

Mjuka skyddsvästar av aramid är den typ av västar som är vanligtvis bärs av individer för personlig och professionell användning. De ger skydd mot handeldvapen och finns i en dold eller icke dold variant. Utanpåburna västar, s k insatsvästar, är utformade för att bäras över kläder. Det är ofta lite klumpiga men ger bra skydd mot handeldvapen. En dolda väst bärs under kläderna. De bärs oftast av brottsbekämpande personal på daglig basis. Den dolda skottsäkra västen kan bäras av vem som helst och är tillgänglig för män och kvinnor. Det är viktigt för dig att vara säker på att du bär västen ordentligt om du vill att det ska vara effektivt. Det är också viktigt att följa instruktionerna som följer med västen om du vill vara säker på att du tar hand om den ordentligt så att den kan hålla så länge som möjligt.