LAGEN OM KROPPSSKYDD

LAGEN OM KROPPSSKYDD

Innan du köper en väst är det viktigt att du överväger om köpet och användningen i ditt land och område är lagliga (på de flesta ställen är de). Det är viktigt att du tar dig tid att avgöra om västen du vill köpa överensstämmer med lagen i ditt område, eftersom du kommer att vara ytterst ansvarig för att du inte är lagligt förbjuden att äga eller bära en skyddsväst i ditt område. Det enda sättet att ta reda på är att fråga dina lokala myndigheter.

Om du köper en kroppsväst och inte kontrollerar köparens kriminella historia måste du se till att du lagligt kan köpa produkten innan du gör den effektiv. Om du fångas bär en väst och har ett kriminalregister, du kommer att vara ensam ansvarig för att bära plagget och måste acceptera konsekvenserna.

Du kan ringa ditt lokala poliskontor för att få dem att förklara västlagarna i ditt område. Detta är viktigt för att säkerställa att du följer lagen. Normalt kan vanliga medborgare köpa och bära en väst, men vi rekommenderar starkt att alla kunder frågar de lokala myndigheterna innan de köper.